25 vite më parë, e dini se cili është mesazhi i parë i dërguar në telefon

Nov 26, 2017

Mesazhet në telefon kanë ndryshuar mënyrën e të komunikuarit mes njerëzve duke tejkaluar kufijtë.

Dërgimi i një mesazhi pëmes telefonit mbush plot 25 vite. Dhe e dini se teksti i parë i dërguar është ‘Gëzuar Krishtlindjet’.

Mesazhi i parë është dërguar në 3 dhjetor të vitit 1992 nga inxhinieri i Vodafone Neil Papworth.

Gëzuar Krishtlindjet ishte përmbajtja e tekstit që ai dërgoi nga kompjuteri i tij tek telefoni një kolegu.

Ideja ishte në fakt për të puvlikuar nëj shërbim për të gjetur njerëzit. Por askush nuk e mendoi që shpërndarja mesazheve do të përhapej kaq shumë.