Shpiket pajisja që i jep fund abuzimeve me medikamentet [VIDEO]

Nov 21, 2017

Shkencëtarët kanë sjell në jetë "armën" që do ta përdorin ndaj pacientëve që janë të varur nga konsumimi i tepërt i ilaçeve.

Këto tableta digjitale do monitorojnë pacientët se si do ti përdorin ilaçet kundër dhimbjeve teksa ata janë në shtëpi.

Sipas një hulumtimit nga Spitalin i Grave të Harvard Medical School, shumë pacient përdorin më shumë ilaçe seç duhet teksa përjetojnë një dhimbje.

E në shumë raste këto sasi te tepërta kanë vendosë në rrezik dhe jetët e pacienteve.

Mirëpo sipas udhëheqësit të projektit, Peter Chai këtij fenomeni i ka ardhur fundit fal kësaj pajisjes digjitale.

Kjo pajisje është e përbërë nga një transmetues dhe nga disa kapsula me xhel që në brendësi kanë dhe një transmetues radiofonik në sasinë e një fare susami, në momentin që kjo pilulë pihet dhe arrin në stomak shkrihet dhe sinjalizon pajisjen që e mban mjeku.

Dhe në këtë mënyrë mjeku është në dijeni se sa pilula konsumon pacienti i tij.

 

 

radio TV

Facebook

LIKE Shqip Top 10

poll